Äppelkaka

Fann ett recept på en äpplekaka som tro det eller ej, är godkänd.
 
Äpplekaka. 1 port
0,5 äpple
15 g havregryn
1 tsk kvarg
1 äggvita
kanel
100g kvarg 
Lite hallon till garnering
 
Gör så här:
Skala äpplet och kärna ur det.
Skiva det i tunna skivor.
Vispa äggvita, kanel 1 tsk kvarg samt havregryn.
Ta en rund ungsfast formeller en muffinsform.
Lägg i hälten av smeten, fyll på med äpplen och toppa med resten av smeten.
Grädda i övre delen av ugneni på 200 grader i ca 15-20min
 
Servera med kanelcreme. Blanda kanel och kvarg.
toppa med några hallon. 
 
Bilder...
Äggvita och kanel/havre byttan.
 
Kakan halvägs färdig
 
Missade att ta kort på färdiggräddad.
 
Så här såg det ut när jag serverade den till familjen som trodde att kvargen var glass, sambon blev riktigt förvånad när han smakade på "glassen"
 
Så här såg fin kan kakan se ut om man är en bra matfotograf. Vilket jag inte är. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0