GOTT NYTT ÅR...

...önskar jag alla mina läsare.
Hoppas ni får en underbar nyårsafton, vad ni än tar er till. Samt att år 2012 blir ett år fullt av glädje, utmaningar, lycka, och utveckling.
Stor kram till er.
.

Slutet på året

Så har jag min översikt för hela året.
  • 90dagars träning sedan 1 sep
  • 34 dagar med träning
  • 86 dagar med plankan
  • 24 dagar, sjuk mestadels då halsont.
träningsdagbok

En hel del dagar har jag härdat ut med träningen just för att jag vill få dit mitt kryzz, det har varit den ultimata belöningen. Mina kryss.

Slutet på året

Nu har vi kommit till slutet på året och jag vet att jag inte kommer att träna imorgon, (ser på kalendern att jag har skrivit fel, skrivit att jag redan har tagit två promenader men det vet jag ju ännu inte det är ju imorgon, dessa två proamenader syftar på idag)
.
Så detta är vad jag har roat mig med under december månad.  En liten summering.
  • 27dagar med promenader.
  • totalt 48 promenader.
  • 14 cirklar
  • 26 dagar med plankan
Allt detta för att nå mitt mål.

Mål och visioner för 2012.

mål och visioner för 2012.
  1. nå min målvikt på 65 kg. ( det är 1,3kg per månad)
  2. Bli starkare och få en snyggare kropp i form av mera muskler.
  3. Skapa goda vanor som jag ska kunna leva med resten av mitt liv.
  4. slippa smärta, har nu ganska ofta ont i ryggen. Detta ska ske genom att bli starkare och lättare vilket då ger mindre belastning på ryggen.
Det finns säkert några fler som jag i dagsläget inte kommer på, men detta är en start.

Nytt träningspass

.... äntligen så idag kom mitt nya träningspass.
.
Som vanligt är det alltid lurigt att fatta, sitter som ett fån och försöker förstå vad Olga kan mena med sina förklaringar, men tro det eller ej, det brukar lösa sig.

Fredag och vägning

Efter lite data krongel har jag nu äntligen tillgång till internet, här kommer nu äntligen fredages siffror.
.
.
Var: idag (förra veckan) diff
midja: 91 (92) -1
höft: 103 (103) -0
överarm: 29 (28) +1
lår: 51 (51) -0
knä: 37 (38) -1
kg: 80,9 (81,2) -0,3
.
För att ha avklarat en julhelg, så är jag ganska nöjd. Nu ska jag bara överleva nyår sedan är det fokus på bra mat och bra träning som gäller.

Nu måste jag verkligen kämpa

Ser att jag har fuskat i min kost de senaste två veckorna, men till helgen är det nyår sedan måste jag komma på rätt köl igen, för jag kan inte hålla på så här.
.
Känner igen orden.
Men nu....
OM JAG BARA KÄMPAR.....
.... SÅ KLARAR JAG ALLT JAG TAR MIG FÖR!
.
Det gäller dig med.

"kost" eller vad det nu kan kallas

dagen har varit, ur kostsyn vinkel, tung. Efter vår dagliga mitt-på-dagen promenad kom vi hem och var aldeles för hungriga... och tyvärr hann jag se peppakakorna och repilhjärnan satte in.. och innan över jag (som freud hade sagt) hade hunnit reagera så stod jag där med ett gäng peppakakor i mun och några till på väg och ett gäng befann sig redan i magen trivsamt och ensamt simmandes omkring.
.
Och tro inne nu att dagen slutade med detta, nejdå. Vitt bröd, majonäs och vindruvor utan att jag har tränat har under dagen slunkit ner.
.
Men så är det, även solen har sina fläckar. Så även jag.
.

Sugen på att baka

Så kom då dagen efter ett sötintag, och genast börjar jag fundera på vad jag kan baka för något. Jag skyllde första vändan på att jag skulle ge till sambon så han fick bjuda sina kollegor när jag kom på att jag egentligen var sugen på att baka för att jag skulle kunna "smaka" på smeten. Egentligen betyder det vräka-i-mig-så-mycket som går innan någon fattar misstankar om vad det är jag gör.
.
Tack och lov kom jag på vad det var jag höll på att göra så jag tog mig i kragen och tog tag i disken istället. Inte lika glamoröst men det behövdes göras.

eftertanke

Nu dagen efter att jag föll dit på chips och choklad så kom jag ju på att efter en soker topp så mår jag alltid lite kostigt och blir deppig dagen/dagarna efter. Och det är klart att jag igår kände mig ur form. Jag hade ju ätit godis julafton, juldagen och klarade mig annandagen. och så dagen efter detta, så föll jag.
.
Nu gäller det att hålla mig borta från godis så att jag kommer bort från sockerpåverkan och kan återgå till en vardag där jag vet att mitt humör inte beror på sockret.

jag föll och det djupt

allt kändes mörkt och hopplöst så jag föll dit på choklad och chips. Men nu är det över och jag ska upp igen. Det är bara till att resa sig och kämpa vidare.
.
Allt rasar inte för ett återfall, men återfall varje dag är inga återfall utan en vana.

spargrisen ska bli fet

Tänkte att jag skulle mata min spargris så att den blir riktigt fet, för jag vill gärna ha (tror jag iaf) hantlarna som jag skrev om igår.  Hantlar Quickload.
så nu ska jag få ihop 3390 + 300kr i frakt = 3690 kr
.
få se i spargrisen nu ligger....720kr
hmmm det betyder att det bara är 2970kr kvar.
.
Det är ett steg i rätt riktning.

Ny leksak till mig

Vet inte om jag har funnit en ny leksak till mitt gym, än så länge funderar jag på om de kan vara så bra som de verkar eller om de kanske tom är bättre.
.
.
small_OuickLoad.jpg
.
Från 2-22kg på liten yta, perfekt för mig som inte gillar en massa prylar som ligger och dräller
.
.
Skulle vilja att det fanns en återförsäljare omkring mig så jag kunde känna och klämma på dem lite.

Träning för v 52

Så..
.
Planen denna vecka är enkel
  1. så många promenader som möjligt
  2. fyra cirklar (mån, ons, fre, sön)
Om jag har tur så får jag ett nytt träningspass av Olga denna vecka.
.
Jag håller tummarna.
.

uppföljning av träningsvecka 51

Få se....
Planen löd...
.
Mån: vila / promenad
Tis: cirkel
ons: vila / promenad
Tor: cirkel
Fre: Cirkel
Lör: cirkel
Sön: vila /promenad
.
utfall.
mån: 1 promenad = stämmer
tis: cirkel och 2 promenader = stämmer
ons: 2 promenader stämmer
tor: cirkel = Stämmer
fre: 2 promenader
lör: 2 promenader och cirkel = Stämmer
sön: 3 promenader Stämmer
.
Summa summarum
summan är att jag denna veckan planerat ett träningsupplägg som jag kunnat följa. Toppen bra.

semester

Kände att det var dags för lite semester från träning, jag har lovat mig att få slippa plankan 24-26dec för att åter ta tag i detta plankandet den 27dec.
.
Känns otroligt skönt.
.
Snart är det dags att gå hem till min älskade mamma och äta rester från julbordet. Det har blivit en uppskattad tradition att träffas på juldagen och äta rester.
.
Detta betyder att jag även idag ska få äta lite godis för att imorgon (annandag jul) återgå till rätt och riktig kost igen.

träning på julafton

Trots julafton eller helt enkelt på grund av, tog jag mitt cirkelpass i fm. Jag unnade mig två varv. (tre hade varit det bästa). Men kännde att jag nu behöver tid till annat. Så God jul på dig.

Matdagbok

För ett tag sedan skrev jag så här. "Märker att jag har fuskat mycket i matväg på senaste tiden, hur ska jag ändra på detta..... jag återkommer när och om jag kommer på något."
.
Tänkte att en lösning kan vara att föra en slags matdagbok. Har tänkt på det ett tag men tack vare samtalet med min kära mor beslutade jag mig för att ge det en chans.
.
Min matdagbok

tänkte testa och se om jag kan trivas med denna, då dagen ska ha mellan 5-6 måltider per dag och jag kan fylla i olika färger om jag har hållt mig till "rätt" kost eller "fel".
.
Har iaf skrivit ut januari månad så jag ska göra ett försök och se om det är ett sätt som jag gillar att jobba på och med.  Kalendern är funnen på http://www.blankettbanken.se/index.html,
.
jag kommer att återkomma med en uppföljning om hur jag tycker att det var/är.

God Jul

Njut av god mat och trevligt sällskap är min plan för denna helg.
Jag önskar mina läsare en riktigt god jul

Fredag!! = Väg och mätdags

Jo, vanligtvis brukar jag vilja lägga upp mina siffror ganska snabbt. Men idag känner jag att det inte var några trevliga siffror men här kommer de.
.
Var: idag (förra veckan) diff
midja: 92 (92)
höft: 103 (104) -1
överarm: 28 (30) -2
lår: 51 (49) +2
knä: 38 (39) +1
kg: 81,2 (81,9) -0,7
.
om jag jämför med förra veckans siffror är det faktiskt inte så illa. Men med tanke på att jag var nere på 80,7 känns det lite synd att jag nu har lagt på mig. Men det är en vecka med godis och onyttigheter och vad gör en veckas snedsteg när året har 52 veckor. En vecka lite knepig och 51 bra veckor. Bra mettematik iaf.
.
Men imorgon är det jul så jag kommer att på annandagen återuppta rätt kost.
Men nu kommer jag att njuta av mat och godis.
Det är vid några ytterst få tillfällen som iaf jag vill vara lätt på foten och det tillfället är när det är dags att vägas.

Fusk

Märker att jag har fuskat mycket i matväg på senaste tiden, hur ska jag ändra på detta..... jag återkommer när och om jag kommer på något.

Träning

Jag tränade mitt styrkepass imorse, plankor för dagen är avklarade.  Så jag är ganska nöjd över dessa prestationer. Även ifall det känns lite tungt med plankorna, har kört dem i 45 sek ganska länge och kommer inte förbi denna tröskel. Ha det gott.

Oj, fy på mig

Så var det då dags igen, jag reste mig kämpade vidare och så skulle jag baka lite julgodis till julafton... ssssvizch så föll jag dit. Jag har redan ätit upp en omgång och gjorde en ny idag. Har redan varit och nallat i burken. FYYY PÅ MIG. Om jag fortsätter så här är jag snart och alltför snabbt tillbacka i mina 93 kg.
.
Så nu ska kämpas.. ingen mer gidisbit för mig ikväll, imorgon enbart mat. För att på Julafton få äta i måttlig mängd. Som jag redan har bestämt mig för, och det var länge sedan det beslutet togs.

oj, sonen är portad från dagis

Igår hände det, första gången i hans liv. Sonen är portad från dagis. Men inte för att han är stökig eller extremt skrikig, utan för att han hade feber igår.
.
Och visst märks det att han inte mår riktigt bra. En lugnare unge får jag leta efter, och nu känner jag mig som en väldigt dålig mor men det var riktigt skönt. Han satt i 40 minuter i mitt knä igår när vi tittade på kramsången på youtub
http://www.youtube.com/watch?v=nnGpWeFiLe8
.
I och för sig lyssnade vi på flera låtar men kramisången är helt klart en favorit.
.
Så dagen får vikas åt att ta hand om febrigt barn och om jag har tur kunna träna lite.

Erkännande

Jag erkänner, jag har fuskat. Jag åt rostat bröd med bregott på. Jag var så hungrig efter skolan och så när jag kom hem.... det luktade så gott. Och inte nog med att jag åt dem jag tog hela tre stycken.
(bilderna funna påhttp://www.luckylookimages.
com/photographerPages.php/LL_017/page1.php )

Träning för v 51

Träning för den kommande veckan som även är julveckan är följande.
.
Mån: vila / promenad
Tis: cirkel
ons: vila / promenad
Tor: cirkel
Fre: Cirkel
Lör: cirkel
Sön: vila /promenad
.
Jag vet inte hur Olga ställer sig till att jag tar cirkelträning i tre dagar i rad. Så en reviderad version är kanske troligt att det kommer.
.
(bilden funnen och lånad från http://lyrefors.blogg.se/category/traning.html)

Mål

En vecka innan jag började min PT online period med olga fick jag fylla i ”mål med PT Online” så här svarade jag.

  • Mitt mål är att jag vill nå min målvikt på 65 kg det är i dagsläget -27 kg. (Kg har ändrats nu ligger det på 16kg)  Men jag vill även ha en mera muskler sådana där muskler som ser långa och sega ut. Jag är kvinna och vill se kvinnlig ut. Så en målbild med att jag ska kunna ha storlek 38 och att det ser snyggt ut är ett mål som jag skulle vara mycket nöjd med.
.
  • Vidare vill jag ha en smidigare kropp, anser att pusten och stönet jag nu har när jag böjer mig ner inte är så smickrande.  SEGER
.
  • Sedan genom att ha en bättre kosthållning än i dagsläget, hoppas jag att jag kommer att må bättre dvs. av med huvudvärken som är ett resultat av sockerberg och dal banan. SEGER
.
  • Så kort och gott minska i vikt och må bättre.

.
Jag kan säga att av fyra punkter har jag redan uppnått två. För den fjärde punkten är ju diffus och svår att greppa. För visst kan jag säga att även den är delvis uppnådd.
(bilden lånad från http://besynnerligt.wordpress.com/2010/11/25/mal/)

uppföljning av träningsvecka 50

träning för v 50

Denna vecka planerar jag in min följande.
.
mån: vila
tis: styrka
ons: vila
tor: styrka
fre: PW,
lör: styrka
sön: PW
.
och så givet plankor dagligen.

Utfallet för vecka 50
mån:60min PW
tis: styrka + två promenader
ons: vila och  30 min PW
tor: styrka och 30 min PW
fre: PW, två promenader blev det
lör: styrka 1 promenad
sön: PW jo och så 2,5 varv på cirkelträningen.

Så planen var styrka tre gånger... det uppnådde jag.
och mina dagliga plankor är helt i sin ordning.

Fjärde advent.


Fjärde advent.

Min plan för julen är...
... träna som vanligt.
...ät med måtta
...njut av min mammas underbara goda knäck.
...komma ihåg att ta mitt protein. (pulver och shake ska med på julafton)
och när allt frosseri är över, återgå till vanliga vanor för det är i vardagen som förändringarna finns.

Lunch

Denna undervara fjärde advent så lagade jag en risotto med kidneybönor.
Risotto med kidneybönor
 
Den var lätt att göra och smakade enligt både mig och sambon mums. Den här kommer jag absolut att göra igen. För den intresserade skriver jag in receptet.
 
Risotto med kidneybönor
4 portioner
4 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
175 g råris
6 dl grönskaskbuljong
salt och peppar
1 röd paprika
2 selleristjälkar , skivade
225g champinjoner, tunt skivade
425 g konserverade röda kidneybönor, sköljda och avrunna
3 msk hackad färsk persilja
55g ccashewnötter
.
  1. Hetta upp hälften av oljan i en stor, tjockbottnad kastrull. Lägg i löken och fräs den i 5 minuter eller tills den har mjuknat. Rör om då och då. Tillsätt hälften av vitlöken och fräs i 2 minuter, rör då och då. Rör sedan ner riset i 1 minutet eller till riskornen är täckta av olja.
  2. slå på buljongen, tillsätt 1 kryddmått salt och koka upp under omrörning. Sänk sedan värmen, lägg på ett lock och låt riset sjuda i 35 - 40 minuter eller tills det har sugit åt sig all vätska.
  3. hetta under tiden upp resen av oljan i en tjockbottnad stekpanna. Fräs paprika och selleri i 5 minuter. Rör om ofta. Tillsätt de skivade champinjonerna och resten av vitlöken och fräs i 4-5 minuter. Rör om ofta.
  4. Rör ner riset i stekpannan och tillsätt bönor. persilja och nötterna. Krydda med salt och peppar och stek under omrörningen till allt är genomvarmt. Lägg upp risotton i en varm serverinsskål, strö över hackad persilja och servera genast.
Ät och njut, jag åt med en god sallad till.

Träning för dagen är avklarad

Efter min underbara grötfrukost med hemmatillverkad äpplemos så körde jag igång med mitt styrkepass,
Pulsen steg, svetten började bryta fram, stönande och stonkandet gjorde sig påminnd. Och så kom räddningen, en son som var gnällig och skrikig och så fort han kom upp i famnen tystnade han. En sak som är given för mig är att mitt barn går före träning, så istället för att köra tre varv blev det 2,5.
.
Som återhämtning tog jag mig min vanliga kost. P-pulver och ett paket russin.  Jo, jag fick allt dela med mig av några russin.
.
Sedan stod han med förtjusning och såg hur vattnet rinner i badkaret när jag duschar, och så leker han tittut med hjälp av duschdraperiet och mig.
.
Återhämtningsmåltiden, Proteinpulver och ett paket russin.

Yippie

I morse ställde jag mig på vågen, och även ifall man ska ta siffrorna som syns på den med en nypa salt. Kan jag inte låta bli att glädjas åt siffrorna som jag såg i morse.
.
ser det ut som att vågen är smutsig beror det bara på att det är dåligt ljus.. tidigt på morgonen. ;)
Vikten jag fick den 18 dec 2011
.
Jag kan bara säga en sak, det funkar det som Olga Rönnbergs koncept och det var ca två år sedan jag vägde så här "lite" Men min målvikt är 65kg så jag har fortfarande en bit kvar, men en bra bit är redan avklarad.

Kosthållning några tumregler

När det gäller viktminskning och hälsa är det några saker som fungerar bra för mig, och här är de enkla reglerna som jag följer, eller i alla fall gör mitt bästa i att följa. För ingen är ju perfekt.
.
  1. ät var tredje timme.
  2. ät protein till varje måltid. Ca 20gram
  3. ät långsamma kolhydrater på dagen.  På kväll enbart i form av bär eller enstaka frukt.
  4. Öka fettintaget på kvällen. Stek i extra mycket fett, eller ät valnötter.
  5. ät 5-6 gånger per dag.
  6. Unna dig tre fria måltider per vecka. Ät då vad du vill i rimliga mängder.
.
Dessa är de få reglerana jag följer, samt då även lägga till motion och motion.
(klockan funnen på http://javafaan.blogspot.com/2010/08/klockan.html)

träningskalender

ja, jo jag vet. Jag kunde inte hålla mig.
.
Jag hade tänkt att vänta tills månaden var slut innan jag la uppmin översikt för december månad, men det är ju halvlek nu så här kommer ett försmak på mitt belöningsystem.
Mitt belöningsystem vid träning. Färg och form
.
De oranga krumilurerna betyder att jag har gjort mina plankor. Och vad det är för träning jag har utfört skriver jag på varje dag.

segt

OJ, oj, oj. Idag måste jag verkligen tvinga mig till plankorna. Men jag vill så gärna ha en krumilur i min kalender för avklarad träning / planka så det är bara till att tvinga sig. För som sagt.
.
Om jag bara kämpar....
... så klarar jag allt jag tar mig för.

promenad, promenad. promenad...

... så många gånger var jag ute och gick. Du som hundägare vet att det blir många vändor ute och rasta de små.
.
Idag vet jag om att jag hade planerat in en cirkel, men dagen har gått iett och nu behöver jag ner till tvättstugan.
Jag får vara tacksam om jag kommer ihåg mina plankor innan läggdags.
.
(Bild hittat på http://mammacarola.blogg.se/2010/november/tvattstugan.html)

Biggest Loser

Den personliga tränare jag har valt att anlita är även med som en av tränarna till biggest loser.  (hon är inte med på bilden)

Här är hela ursprungliga gänget

För första gången sedan denna såpa började kommer jag faktiskt att titta på den.  Och jag har idag avskit att när jag gör det ska jag även avklara ett träningspass, allt för att förena nytta med nöje.
.
Den 11 jan 2012, då kör sässongen igång. Jag kan avslöja att de redan nu har spelat in hela säsongen.
(bilden funnen på Olgas blogg http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2011/12/15/och-har-har-vi-biggest-ganget/#comments
)

mät dags

Jag har den gångna veckan varit småslarvig med min kost och det syntes på mina siffror idag.
.
Var: idag (förra veckan) diff
Midja: 92 (91) + 1cm
Höft:104 (103) + 1cm
Överarm: 30 (31) - 1cm
lår:49 (51) - 2cm
Knä:39 (38) + 1cm
bystmått: 103 (101) + 2cm
Kg: 81,9 (81,0) + 0,9kg
.
Eftersom jag känner att jag inte riktigt har haft, ur kostmässigt synvinkel, den bästa veckan så har jag beslutat mig för att inte äta några fria målitder denna helg. Utan jag ser fram emot julbordet som är om åtta dagar.

Gräver ner mig

Olga har nu lagt upp sin nya sajt, så nu är det som användare bara till att gräva ner sig och uppdatera det jag kan. För givetvis vill iaf jag använda de funktioner som finns. Allt för att underlätta för mig i min resa.
.
.
Olgas nya loggo.
.
Adressen till hennes hemsida är
http://www.mammafitness.se/

Översikt på min träning

Eftersom jag gillar att se vad jag gör, för det blir en belöning med mina kryzz och färger, så har jag redan skrivit ut en ny översikt för nästa år.
.
Jag tor att jag kommer att använda mig av samma kryzz system, som jag har visat tidigare i bloggen, men är inte riktigt säker. Det jag är helt övertygad om är att jag ska dokumentera och få en översikt på ett eller annat vis.
.
Om du har något förslag på hur jag ska göra tar jag tacksamt emot dem.
jo, jag har en för varje  månad som jag tänker visa nästa år.
Träningskalendern för 2012
.

Middag, kvällsmål

Jag hann aldrig starta datorn igår men ni får min uppdatering på kosten. På träningsfronten intet nytt.
Min mitt på dagen måltid quornfärsfyllda zucchinihalva med quinoa med en smarrig sallad
..
Till kvällsmat, Proteinpulver (ej med på bild) och laktosfri fil med hemmagjord äpplemos och några valnötter.

träning och träning

idag var det åter dags för ett cirkelprogram, så medans jag stonkade och stönade och fick upp flåset stod sonen och tittade på sin egen reflektion i ungsluckan och dansade till Aqua.
.
Skönt att vi roade oss.
.
Det är en skön känsla att efter plankor och styrka nu sitta ner och ta min proteinpulver och mina russin, även ifall både sonen och hunden gärna ville ha och tittade bedjande med sina blå. Givetvis föll jag och delade med mig.

dagens cirklar

(bilden funnen på http://www.westcoastfitness.se/index.php?id=30)
.
Dagen till ära körde jag mitt cirkelpass, när väl sonen hade lagt sig var kl närmare nio, men jag var mentalt förberedd så det var bara till att svira om till strassen och köra igång.
.
Nu sitter jag och njuter av några russin som behövs för snabb återhämtning, ska hoppa in i dushen och sen ska jag sova riktigt gott.

stämmer så totalt


upp ur träsket.

efter fem dagar med lite för mkt slarv, så infinner sig den här knepiga känslan av att det är lika bra jag ger upp. Ingen ide att försöka stå emot frosseriet.
Vet att det är fel, och att det är bara till att kämpa vidare. Jag har ju faktiskt gått ner 12,3 kg. Vilket innebär att det funkar.
Så nu är det bara till att köra upp ur diket och tyck-synd om mig träsket och vandra vidare.
efter fem dagar med lite för mkt slarv, så infinner sig den här knepiga känslan av att det är lika bra jag ger upp. Ingen ide att försöka stå emot frosseriet.
.
Vet att det är fel, och att det är bara till att kämpa vidare. Jag har ju faktiskt gått ner 12,3 kg. Vilket innebär att det funkar.
.
Så nu är det bara till att köra upp ur diket och tyck-synd om mig träsket och vandra vidare.
Mitt inre träsk, som jag nu har klivit ur och går vidare
.
(Bilden funnen och lånad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A4sk)

en dipp

Hej allihop,
Har nu idag fuskat med maten i fem dagar i sträck.. Nu får det vara nog. Ska försöka få lite bättre koll på mina måltider för det är att välmående kommer ifrån vad jag stoppar i mig. Olga har hävdat att för att lyckas så är kosten 80% och träningen 20%.
.
Tänkvärd nu vid jultider.
(bliden funnen och lånad från  http://amandaapaulsson.blogg.se/2009/december/ )

Goda råd

Jag har fått en del goda råd vaför jag föll se under rubrik "föll plakat" och det är som jag reflekterade över även senare.
  1. för lite grönaker
  2. för mycket pasta
  3. mer protein (missade pulvret till)
  4. drick vatten.
Några enkla saker som kan ändras och bli en bättre utgång.
.
.
(bild funnen och lånad från http://www.vanersborg.se/kommunen/forvaltningar/
samhallsbyggnadsforvaltningen/vaverket/dricksvatten.
4.3e7b072411e257df9a980001022.html)

uppföljning av träningsvecka 49

mån: PW
tis: intervaller
ons: PW
tor: Vila
fre: cirkelträning
lör: intervaller
sön: cirkeltränig
.
så såg planen ut.
.
det blev så här
mån: tre promenader
tis: två promenader
ons: cirkelträning och två promenader
tor: vila STÄMMER MED PLANEN
fre: PW och Cirkelträning
lör: två promenader
sön: två promenader och cirkleträning.  STÄMMER
.
Har fått av Olga uppmaning att avvakta med intervaller till jag har besökt gyn.

träning för v 50

Denna vecka planerar jag in min följande.
.
mån: vila
tis: styrka
ons: vila
tor: styrka
fre: PW
lör: styrka
sön: PW
.
och så givet plankor dagligen.
.
.
(bild hämtad och lånad från http://elsaspysselrum.blogspot.com/2011/10/stickad-sladd-o-traning.html)

Saffransbullar.

Har idag bakat ett gäng bullar. Närmare bestämt 101 st blev det. De är inte alla med på bilden, då sambon redan hade varit framme och norpat ett gäng till sig själv och sina kollegor. Vilket jag blir stolt över att han vill ta med sig och bjuda på. för då måste de ju vara goda.
.
I alla fall så är de inte godkända i min kosthållning men de hör ju julen och lucia till att ha saffransbullar, och jag har längtat länge så jag åt fem (5) st. Inget jag är stolt över men ** vad de var goda.
.
Mina saffransbullar med vanilj.

Storleken har betydelse del två

Har ytterligare ett exempel på att storleken har betydelse.
Vilken av de två alternativen väljer ni?
.
Vidare är detta ett vanligt mellanmål för mig, 120gram kesella, 1 ägg, och en morot.
Alt nr 1 stor tallrik
alt nr två liten tallrik

Det är samma mängd mat på dem, det är till och med som i det tidigare exemplet samma mat.

Föll plakat

vid maten idag gick det inte alls så bra som jag hade önskat.  Till middag åt jag quornbullar med vit fiberpasta och ärtor. Men när jag väl hade ätit klart, infann sig det där suget.. som skriker i kroppen och "måste ha" sätter in. och fann.....
quornbullar och vit fiberpasta med tomatpure och gröna ärtor.


... Jag fann saltiner med delikatessost.
.
så jag mumsade och åt och detta var vad som efter ett tag var kvar.
Jag smällde i mig ett halvt paket saltiner, (inte bra för mycket salt binder vätska i kroppen) och nästan 150gram ost..
.
Men gott var det och i magen ligger det.  Nu är det bara till att njuta av den lilla frossan. Samt att förlåta sig själv och se till att resten av dagen blir bra. Mer än så går det inte att göra.

viktuppgång

Jag har från igår till idag gått upp 1 kg.
Men för att göra det med fett så krävs det en otrolig hög kcal intag, vilket jag inte gjorde. 
Så detta är med andra ord ett resultat av de snabbba kolhydraterna jag intog i går kväll,  så till nästa fredag är de med all säkerhet borta. :)

Yippie jag har tränat

Trots att soffan lockade och nästintill ropade med en megafon till mig så trotsade jag detta och körde ett cirkelpass som fokuserar på rumpan.. jag har knäböj som bilden visar nedan och den är riktigt go för häcken.
(Bilden lånad och funnen på http://svt.se/2.15856/1.236679/blossoms_nyborjartraning)
.
Sedan avslutade jag kvällens aktiviteter med att ta en skön promenad med den fyrbenta vännen.
.
Så idag har jag kämpat och det är via hårt jobb som målen nås.

Ett träningsmål

När jag började denna resa med att anlita en PT så bestämnde jag mig för att jag skulle cykla tjejvättern, det är något som jag har funderat på i några år och inte riktigt känt att jag har den fysiska formen, men år 2012 då ska jag cykla.
.
Jag hinner säkert att ångra mig många gånger om, för än har jag ju inte anmält mig. Kansek något som jag skulle önksa mig i julklapp. Men, det är ju alltid så med det okända, det är skrämmande.
.
Har jag otur kommer jag aldrig iväg även under 2012. Det vore ju för hemskt.
.
(bilden funnen via google och lånad från http://www.guteinfo.com/?id=2713)

En summering.

Även ifall vågen inte visare hela sanningen, då kroppen kan samla på sig en massa vatten.
.
Men tänkte i alla fall visa vecka för vecka vad jag har vägt.
.
v. 36 93.3 kg
v. 37 92.5
v. 38 90.9
v. 39 90.1
v. 40 88.3
v. 41 88.8
v. 42 86.0
v. 43 86.4
v. 44 84.6
v. 45 84.5
v. 46 83.5
v. 47 83.4
v. 48 81.7
v. 49 81.0
.
Som ni ser och om ni orkar studera tabellen, så ibland går det upp och ibland lite ner och vissa gånger är det ett stort språng ner. Men summan av kardemumman blir att hittills har jag tappat 12.3 kg på 13 veckor men det är ointressant. Mitt slutmål är 65kg. Så jag har en bit kvar, men jag är en bra bit på väg.
.
(bilden funnen och lånad från http://www.bums.nu/vykort/)

Fredags siffror

Då har det gått ännu en vecka och det var dags att ta fram måttband och ställa sig på vågen i morse.
här är mina reslutat för denna vecka.
.
Var: idag (förraveckan) diff
midja 91 (91) -0
höft: 103 (105) -2
arm: 31 (30) +1
lår: 51 (52) -1
knä 38 (39) -1
kg 81.0 (81.7) -0.7
.
Det är alltid trevligt att se minustecken, även de siffror där diffen är 0 så sätter jag ett minus framför. Det är det som handlar om attityd och intsällning, känns helt klart bättre att se ett minus än ett plus även ifall det är lika korrekt med båda.
.
Jag gör mitt yttersta att se det som är bra och att plocka fram det i varje händelse som sker. Även ifall jag fick ett brev denna vecka från rikspolisstyrelsen. En fortkörningsbot på 1500kr. Som hittat, körde 76 km i timmen på en 70 väg.
(bilden hämtad och lånad från http://www.bruksarns.se/viktsidan/matt.htm)

regn och ruskt

Sitter vid köksbordet och njuter av en fredagskväll, det som är mest synd är att ute så blåser det och regnar, jag hade uppskattat om det hade snöat, men men nu är det iaf barmark och inga problem att framföra en barnvagn.
.
Jag har ett styrkepass inplanerat idag, hoppas verkligen att jag kommer att träna även ifall jag just nu uppskattar en lugn fredagskväll i soffan med mys samt då givetvis snabba kolhydrater.
.
(bilden funnen och lånad från, http://leaphotographer.blogg.se/2011/june/regnregnregn-och-mer-regn.html)

Vila på tränigschemat

Gårdagen hade jag ordet "vila" på mitt tränisngsshema, men jag kände att det var allt annat är lungt och att jag fick vila, för det var en sådan där dag när inget går som man har tänkt sig.
.
Det var helt enkelt livspusslet som skulla försöka få ihop. Med tvätt, matlagning, disk, matlådor, hänga upp tvätt, vika tvätten, då vi hade tvättstugan kan ju inget vänta. En son som var oerhört pigg och igång.
.
Men när väl kudden fick nudda mitt ansikte sov jag gott, vetandes att jag och sambon avverkat ett gott dagsverke på kvällen.
.
Så vi skulle kunna säga att jag tränade på "hushåll-sintervaller" igår.

Hyn

En annan sak som jag har noterat är att ju mindre fet jag blir ju mindre fet blir min hud då speciellt i ansiktet. Jag vet inte om detta är inbillad eller verklig. Och om det hade blivit så här ändå just pga att det är vinter och att det då blir andra förutsättningar.
.
oavsett vilket så är det skönt.
(bilden lånad och hämtad på http://blogg.skanskan.se/kulturbloggen/2011/03/24/fett-bra-om-fett/)

Tog en go promenad.

Har länge tänkt att fota detta vackar vinterlandskap, men hann tyvärr inte innan det började att töa. Hoppas att det blir en liten fin vintethälsning iaf.
.
Vintern är vacker

Storleken har betydelse

Denna diskussion om ifall storleken har betydelse eller inte vill jag bara ge ett exempel. Och fundera på vilken du väljer.
Bild nr ett
Bild nr 2
.
Jag kan informera att det är samma mängd mat, det är till och med samma mat. Efter att jag blev medveten om skillnaden så tar jag alltid de små tallrikarna, för männsikan äter även med ögonen och ser det lite ut på tallriken tror vi att vi fortfarande är hungriga till skillnad mot en mindre tallrik.
.
Så om du har ett val, välj mindre.
.
Ergo storleken har betydelse, ju mindre ju bättre.


jaha, i gott sällskap

Jag kan nu ställa mig till 67% av sveriges alla kvinnor. Jag har fått vad som kallas för ansträngningsinkontinens, I förra veckan när jag tog mig egenom intervaller så kunde jag inte hålla tätt. Men det påstås att hjälp går att få. Jag har ringt till sjukhuset och fick en rådgivning, jag ska nu få en kallelse till rådgivning om och hur stort problemet är.
.
Blöjbyxa för inkontinenta.
Blöja kan vara lösningne vid inkontinens
.
Har jag otur så är det en blöja som är lösningen.
(bilden funnen och lånad från http://www.aftonbladet.se/halsa/article10323519.ab)

Dagens styrkepass

Idag körde jag mitt styrkepass igen. Denna gång vis av erfarnehet från förra gången när jag fick pga yrsle lägga mig och vila. Så idag körde jag med en vila mellan övningarna. Vissa var frivilliga och andra (bajsblöja) blev en längre och då påtvingad, lillgrabben kan ju inte sitta med bajs i blöjan.
.
Nu väntar en stund med lite åtehämtning, proteinpulver och russin. Protein för musklerna och russin för snabba kolhydrater som behövs vid återhämtning.
.
Men dagen är lite seg, så nu gäller mitt motto verkligen.
.
Om jag bara kämpar...
... så klarar jag allt jag tar mig för.
(bilden hämtad och lånad från http://gabbies.myshowroom.se/yrsel/)

Ett av mina mellanmål

Känner att jag är lite enahanda när det gäller mellanmål.
Men de passar mig. Bestående i Keso, ett ägg och ett grönt äpple.
Bra med proteiner precis som jag vill ha det.
Mellanmål

litet problem

Stötte på ett problem eller rättare sagt något som jag behöver ha rutin på, följde med några goda vänner för att äta mat på stans, enligt mig, bästa resturang. Men kom på att vad finns det för mig att äta. Pizza, eller kött från grillen, fisk, och annat går ju bort.
.
Till slut så fann jag en grekis sallad, jag tog och åt av det jag kunde + då fetaosten som egentligen inte är ok. Men kände att något behöver jag ju äta.
.
Spännande att se vad vågen visar på fredag.

En liten seg dag.

Det är en seg dag idag på träningsfronten, kommer bara bli tre promenader där hunden ska rastas. Promenader som varierar i längd från 30min upp till två timmar.
.
Men det är bara till att njuta av att jag har möjlighet att ta dessa promenader och ta tag i intervaller imorgon.

uppföljning av träningsvecka 48

Planen för vecka 48 är följande...
Sitter just nu och planerar in veckans träning. Som det ser ut nu har jag för ambition att träna följande. Det borde jag klara av.
Mån: plankan + vila
Tis: plankan + styrka armar, bål
ons: plankan + vila
tor: plankan + styrka rumpan, ben
fre: planka + styrka armar, bål
lör: planka + PW
sön: planka + styrka rumpan, ben
Om jag bara kämpar...
... så klarar jag allt jag tar mig för!
.
Utfallet:
Just det fick ju nytt träningspass så jag följde inte alls denna.. jag gjorde en ny och utfallet blev följande.
Jo, jag har gjort plankor dagligen.
.
Men det blev så här.
mån:  PW 40min
tis: cirkelträning
ons: vila
tor: vila
fre: cirkel
lör: vila
sön: intervall
.
jo och så daglien plankan, och promenader i varierad längd från en timme upp till två och en halv, och tack för att du orkade läsa ända hit.

Intervaller.... jag överlevde

Nu har jag för första gången sedan skoltiden tränat intervaller.
.
Tro det eller ej men jag överlevde. Trodde aldrig att jag skulle springa om jag inte blev jagad, men, men. Nu har jag gjort det och blev faktiskt inte helt avskräckt.
.
Håll er i men jag kan tänka mig göra om det.
Intervallträning
.
(Bilden som det känns som att jag har stått modell för är hämtad och lånad från http://sub40before40.blogspot.com/2009/11/sub40-fore-40-del-11.html)

söndag = planering av den nya veckan (v 49)

denna nya vecka ser ut som följer.
.
mån: PW
tis: intervaller
ons: PW
tor: Vila
fre: cirkelträning
lör: intervaller
sön: cirkeltränig
.
Förutom detta så är det givetvis dagligen plankor. Jag kör mina på tå.  Kämpar med att komma upp till en minut, nu kör jag dem på 43sek.

Kanse inte detta jag menar med plankor men, men ni fattar symboliken.

(bilden hittad på http://homey.se/diverse-prylar/rumsavdelare-av-plankor/)

Dagens lunch

Idag tog jag en favorit i repris, några quornbitar, steker dem och knäcker i två ägg. Till detta en god sallad. Enkelt och smidigt och enligt mig otroligt gott.
Stekt ägg med quornbitar. Och till detta en god sallad

Mellanmål

Detta med mellanmål, det är en lika viktig del av kosten som lunch/middag. Om du fuskar med att äta mellanmål så kommer hungern som ett brev på posten och med hungern kommer även sötsuget.
.
Detta mellanmål bestod i keso, ägg, och en apelsin. Perfekt och gott.
Mellanmål, keso, ägg, apelsin

Träningsdagbok, månad för månad

Träningsdagbok En annan variant.
.
De dagar som jag tränar skriver jag upp i min kalender. Jag gillar att se vilken dag jag har tränat vad, om jag varit sjuk hur länge, allt för att tydliggöra och på så vis komma lättare i mål.
De på bilden är från september och oktober. Jag fick mitt första träningspass från Olga i slutet av september därav att jag enbart körde plankan den första tiden.
.
Även denna är utskriven ifrån http://www.blankettbanken.se/

Lunch

Denna lördag fixade jag mig en quornstroganoff till detta åt jag råris samt två olika sorters sallad. Övers en vitkålssallad och underst är en hederlig grönsallad med gurka, kikärtor, grönt äpple.
.
mumsigt gott.

smågodis

Igår så köpte min älskade sambo en ganska stor påse med smågodis.
Givetvis var jag nere i skålen och vände, det var ju ganska gott. Eller rättare sagt jag MINNDES att det var gott. För igår tyckte jag verkligen inte det smakade bra, det tom luktade illa.
Detta ser jag som att jag nu snart är "botad" från behovet av smågodis.
En skål med smågodis. Är inte det godiset som jag smaskade och tog avstånd ifrån.
(Bilden funnen på http://petraiordochbild.wordpress.com/tag/smagodis/ )

Min startvikt

Jag har ju redan lagt in hur det gick denna veckan VS förra veckan, men det som även är intressant är vart någonstans jag startade min viktresa.
.
Jag starade min PT online med Olga den 15sep 2011, en vecka innan ska det vägas och mätas för att ha som ursprungsmått.
.
Här är mina.
Var: idag (9-sep 2011) diff
Midja: 91 (103) - 12 cm
Höft:105 (119) - 14 cm
Överarm: 30 (34) - 4 cm
lår:52 (60) - 8 cm
Knä:39 (48) - 9 cm
bystmått: 101 (116) - 15cm
Kg: 81,7 (93,3) - 11,6 kg
.
Så Under dessa månader har jag tappat över 11 kg,  Jag kommer i kläder som jag inte har haft sedan graviditeten. Jag känner helt klart att jag är på rätt spår och mår jätte bra av detta.

Nu är det fredagsmys, det bästa jag vet.

Jag har hela veckan gått och längtat efter barkisgratäng. Men då den är gjord på barkis = kolhydrater är det ingen lämplig kost vid viktminskning. Så detta fick bli en smarrig frimåltid.
Vår goda fredagsmys, barkisgratäng med en smarrig sallad
 

 
Detta åt jag!
.
Barkisgratäng.
25-50g margarin
0,5 - 1 dl vetemjöl
8-10 dl mjölk
2 burkar tonfisk men jag  tog ca 8 champinjoner
.
Tillred i en kastrull på spisen. Häll över den noppade barkisen i en ungseldfast form.
.
1 barkis
ost till garnering.
.
225 grader tills osten har smält.
Avnjutes med en god sallad.
Denna rätt passar både stor som liten, och medan vuxen fixar stuvning, kan barna noppa brödet. =alla delaktiga.

Pust, jag tror jag avled av mjölksyra

Idag efter en stadig frukost givetvis av gröt, så körde jag passet som jag fick av Olga i början av veckan.
.
Oj, jag trodde ett tag att jag skulle gå i bitar. Benen värker och jag blev så slutkörd att det snurrade så för mig i skallen att jag fick lägga mig ner och vila någon minut innan jag kunde slutföra passet.
.
Pust, detta träningspass får mig verkligen att bekänna färg. Ger jag upp eller kommer jag att kämpa vidare.
Om jag får betämma så kommer jag att kämpa vidare.

efter passet tog jag mig mina återhämtningsmat, proteinpulver och en god banan. Och så fick sonens lilla segelbåt vara med.

Fredag!! = Väg och mätdags

Fredag är den optimala dagen att väga och mät sig, just för om man har ätit lite onyttigt binder det vätska  i kroppen och vid flera sammanhängande dagar av rätt kost och motion, så kommer kroppen åter i balans och onädig vätska har lämnat kroppen.
.
.
Ja, ja här är nu mina siffror
.
Var: idag (förra veckan) diff
Midja: 91 (92) - 1cm
Höft:105 (104) + 1cm
Överarm: 30 (30) - 0cm
lår:52 (49) + 3cm
Knä:39 (40) - 1cm
bystmått: 101 (101) - 0cm
Kg: 81,7 (83,4) - 1,7kg
.
Att kg är så stor kan bero på att jag förra veckan hade min mens, =binder vätska.
.
Jag är nöjd. Även ifall det mesta av kg är vätska stärker det mitt ego att siffrorna blir lägre och lägre. Måtten som jag mäter kan bero på hur hårt jag drar åt.

Lunch

Min måltid för dagen bestod i, vit fiberpasta quornfärssås med krossade tomater och riven morot. Till detta en vitkålssallad.
.
.
vitkålssallad
-vitkål
-morötter
-saltgurka
Lika delar av ovanstående strimla i matberedaren.
häll över
-olja
-vit vinsvinäger.
lika mkt av oljan, och vinägern. Smaka av och häll på efter tycke och smak.

Frukosten mums


Vill säga att det finns ingen annan frukost som kan jämföras med en hederlig grötfrukost. En litentaskig blidkvalite men ni förstår och ser.
Havregrynsgröt, med hemmatillverkad äpplemos, två fincrisp och två skivor ost. Till detta ca 2dl soyamjölk.
Innan detta och som inte är på bild för det ligger redan i magen är en skopa proteinpulver utblandad med vatten, och en tablett omega-3
.
En underbar start på dagen.

träningskalender översikt


Var dag som jag tränar, sätter jag ett kryss i denna kalender. De svaga kryssen är planka, och de ifyllda är styrketräning eller PW.
.
Kalendern har jag skrivit ut från http://www.blankettbanken.se/
det är superkul att se hur de bli fler och fler.
Får lov att erkänna att jag en del gånger har gjort plankan enbart för att få sätta dit mitt kryss, vill ju ha så många som möjligt.

RSS 2.0