känslor

 
Måste påminna mig om detta nästa gång jag tvekar till att träna.

NEJ TACK!!

Jag och sambon blev igår bjudna på en prinsessstubbe. Till min stolthet och tack och lov så var det ganska lätt. Vi sa nej. Vi förklarade att vi har tagit tag i situationen och att vi nu båda kämpar meed att minska i omfång. Jag valde istället att ta med barn ut på en cykeltur. Så det blev en win-win situation. Jag slapp kcal på bakverk och så blev jag av med några kcal under cykelturen. Samt att jag fick värdefull tid med barn. Sedan att jag höll mig borta från skafferi och kylskåp är en bonus.

Ett litet visdomsord


Pulsband / pulsklocka

Till vår crosstrainer har vi invensterat oss ett pulsband. Det underlättar helt klart träningen när jag kan se vad jag har för puls. Inser att jag nu har två val. Jag är i urkass form eller att jag har en lägre maxpuls än vad jag borde ha enligt alla riktlinjer. För när jag ska ha en nivå där jag utan problem ska kunna ha ett samtal, då flåsar jag. Tänkte nu skriva en liknelse med censurerade den. :)
 
 
 
 
Mina fina proffsfoton.
 
 
 

Äppelkaka

Fann ett recept på en äpplekaka som tro det eller ej, är godkänd.
 
Äpplekaka. 1 port
0,5 äpple
15 g havregryn
1 tsk kvarg
1 äggvita
kanel
100g kvarg 
Lite hallon till garnering
 
Gör så här:
Skala äpplet och kärna ur det.
Skiva det i tunna skivor.
Vispa äggvita, kanel 1 tsk kvarg samt havregryn.
Ta en rund ungsfast formeller en muffinsform.
Lägg i hälten av smeten, fyll på med äpplen och toppa med resten av smeten.
Grädda i övre delen av ugneni på 200 grader i ca 15-20min
 
Servera med kanelcreme. Blanda kanel och kvarg.
toppa med några hallon. 
 
Bilder...
Äggvita och kanel/havre byttan.
 
Kakan halvägs färdig
 
Missade att ta kort på färdiggräddad.
 
Så här såg det ut när jag serverade den till familjen som trodde att kvargen var glass, sambon blev riktigt förvånad när han smakade på "glassen"
 
Så här såg fin kan kakan se ut om man är en bra matfotograf. Vilket jag inte är. 
 

Flås

tog 30min på CT och slet som ett djur. Inser när passet är slut att jag enbart har förbrukat ynka 162kcal. Nästa gång jag står i begrepp att smälla i mig en chokladkaka ska jag tänka på mina 30minuter som motsvarar 162kcal. Och det i jämförelse med en 100g chokladkaka som innehåller ca550kcal. För att då bränna en chokladkaka måste jag stå i närmare 1,5 timme. Suck och pust, inget godis är egentligen värd den mödan.
 

Mitt i natten aktivitet

Hade gott och lagt mig igår kväll.
Låg och vände och vred på mig. Hörde barnet sussa så gott och försökte ta efter. Men... lönlöst det gick bara inte. Det var bara till att kliva upp. Ta på mig träningskläder och på med ett avsnitt av Extreme makeover weightloss, program där extremt överviktiga får hjälp att gå ner. Ett mycket inspirerande program. 
 
I alla fall, till ett avsnitt av programmet där en kvinna på 216kg kämpade mot impulen att äta och latmasken. Så ställde jag mig på CT körde 30min sedan lite styrka, sedan 10min och mer styrka. 
 
Det var skönt och efter en dusch, proteinpulver var det bara till att lägga sig igen. Denna gång somnade jag utan att vrida och vända på mig. Skönt.

Fett

Har dagen till ära inhandlat en burk med kokos fett.
 
Detta ska tydligen vara bra att ta lite extra i kosten på kvällen. Då jag har för ambitioner att köra igång på riktigt allvar med kost och träning, åkte denna burk med hem från den fina affären. 
 

Återhämtningstest

På våran fina Cross trainer finns det en recovery knapp. och givetvis måste lilla jag testa. Så maskinen räknar ut på en skala från F1 till F6 hur återhämtningen är. Där F1 är bäst och F6 är sämst.
 
Gissa vad jag fick....
Det stämmer 
Min återhämtningsförmåga.
 

Det bästa är att nu kan det bara bli bättre.

Semester

Jag har under denna sommar jobbat som en liten idiot. Arbetspassen har legat på 7-18 och det har varit många pass i veckan. Så nu äntligen har jag fått lite efterlängtad ledighet. I ett par dagar har jag enbart cyklat runt till olika lekplatser och bara umgåtts med barn och sambo. Nu snart har jag tillräckligt laddade batterier för att kunna ta tag i träning och kost för att på detta vis ha ännu mer ork till skola och familj. Det är gott med semester.

Cross trainer C305

Har idag köpt till familjen en crosstrainer. Valet blev en C305.
Nu finns inga hinder. Jag har en bra CT och underbara hantlar. Nu är det bara att köra. Och som jag intalar mig många gånger. Bättre att köra lite halvdant än att inte träna alls.
 

Segt

Det är mycket knepigt. Jag hade super energi och var tokladdad för denna fitnessfight. Men så gick luften ur mig. Jag orkar knappt göra något. Jag mobiliserar mig och lägger energin till att äta rätt och hålla mig uppdaterad på träningsprogram. Finns alltid tid för träning senare. Om jag inte orkar nu så har jag kvar programmet till ett senare tillfälle.

Ostkaka

Har denna ytterst regninga kväll bakat en ostkaka som ska fungera som mellanmål
 
Ostkaka 4 mellanmål
 
Enligt orginalrecept
4 ägg
1 tsk socker
500 g keso
2 dl matlagningsgrädde
 
Jag har valt att göra om den till
4 ägg
1tsk sukrin
500g keso
2dl sojamjölk
 
Vispa ihop ägg och sockret, rör ner resten. 
175 grader i  nästan en timme. Orginalrecept sa 30-35 min. Men det var för kort tid enligt mig.
 
 Rå
 
 Färdiggräddad.. 
 
Kan med glädje informer att den fungerade utmärkt att frysa. 

Så äntligen..

..äntligen efter att ha väntat lääänge och så efter detta resa iväg i några dagar. Idag fick, nej rättare sagt idag tog jag mig tid till att plocka ihop mina hantlar.

De anländer i ett fint brunt paket. 
 
När jag så öppnar kartonen och börjar att plocka upp innehåller så....
 
 
 
För att till slut sitta med en massa delar och känna sig som att jag just har varit på IKEA och inhandlat en möbel. Nu ska jag bara fatta hur allt ska sitta ihop....
Få se här nu...
 
 
Och efter lite pillande och skruvande. Jo det medföljer en manual. så äntligen var de ihop satta.
 
 
Men då var det ett visst barn som ville pilla på kameran så kortet blev lite snett. Men efter lite övertalning om att jag själv skulle hålla i kameran.
 
 
Så äntligen fick jag ett kort på den ena. Nu var det bara hälften kvar...
 
 
 
 
 

Hantlar

Så satt jag i en bil på mitt jobb som jag har under sommaren. Det vibrerade till i fickan, upp ur mina trånga byxor som alltid sitter lite för trångt när jag sätter mig ner. Det finns en orsak till att jag gillar att ha uppdrag där jag hela tiden rör på mig och slipper sitta.. I alla fall ur byxorna fiska jag upp min mobiltelefon, trycker på den gröna knappen. Svarar... får höra.. "jag är på väg med ett paket till dig. Är du hemma?" Självklar skriker jag nästintill i falsett. Kastar på luren ringer sambon... "du måste hålla dig hemma.. hantlarna är snart hemma. Och snälla du vänta tills jag kommer hem innan du öppnar paketen. Vilket han även var respektfull att göra.

Snart följer bilder.

hantlar på väg

fick ett litet sms från DHL om att mina hantlar är på väg till mig. Så imorgon på fm levereras de direkt till dörren. Det ska bli så superkul. Flera bilder kommer på dem.

Första träningspasset

Har nu fått mitt första pass. Var til och med uppe kl 5,15 för att hinna sätta mig in i passet och köra igenom det innan jobbet denna dag. 
 
Det var givetvis ett pass som anpassar sig till någon som aldrig har tränat tidigare. Och då jag inte har gjort detta på några månader passar det mig bra.
 
Vidare är det uppbyggt .
 
cardio 10 min
övning 1-3 körs i cirkel med 15 per.
 
cardio 10min
övn 4-6 styrka och core cirkel med 15 rep
övn 7-9 samma som ovan.
 
klart för denna gång.

RSS 2.0