Utmaning blev sorgearbete

Jag gav mig själv en utmaning för några dagar sedan om att vara fri från smörgås, jag kan bara konstatera att det har skitit sig totalt.
.
Det gick bra i några dagar till det att det inträffade en del i mitt privatliv. Avliva den trogna fyrbenta vännen, jycken. För att alls orka med så åt jag några smörgåsar. Jag har till och med tagit några ostbågar och hallonsoda.
.
Det är fortfarande jobbigt,men det kommer att gå över. Det är som med allt sorgarbete, jobbigast i början och sedan ebbar det sakterliga ut. Vi kommer att hitta nya rutiner.

Dessa förrädiska kolhydrater

Detta med kolhydrater, jag blir tokig.
.
Jag hade ju  bestämt mig för att jag inte skulle äta något bröd på fyra veckor. Vad tror ni händer. Har plockat fram lite mat bland annat en smörgås till den förstfödde, men hen ratade mackan. Jag dukar av, och kommer på mig när jag svälger sista tuggan. Att vad F*n jag skulle ju inte äta bröd. Jag tänkte mig inte för utan vips var den redan på väg ner i magen.
.
Till mitt ynka försvar ska tilläggas att jag rev bort kanterna och bara tog det gottiga innandömmet.
.
Ja ja, bara att ta tag i det igen och stunta att falla  i fällan.

Utmaning

Jag har märkt att en av mina fallgropar är bröd. Jag fullkomligt älskar detta. Men har även märkt att när jag äter mycket bröd och har gjort i några dagar så känns magen uppblåst och svullen. Detta har nu medfört att jag har gett mig en utmaning att i fyra veckor vara helt fri från dessa kolhydratkällor. De är inte ens tillåtna som ett fritt måltid.
.
Jag har även tagit fram min röda penna och tänker sätta mitt kryzz för klarade och övervunna dagar.
.
brödet ska väck och in med bra mellanmål.

Tack ICA

Jag vill sända ett stort tack till ICA för att ni just denna vecka har äpplen för 9,90kr kg. Jag köpte ca sju kg och nu står äpplena och kokar. Det blir gott mos till gröten.
.
Här följer det som är gott. Samt är ett bra reslultat av äpplekoket.
Nio burkar med äpplemos. Det vill säga cirka sju liter äpplemos. Jag gillar detta skarpt.
.
.
MEN
.
.

Här kommer det som är tråkigt med att fixa och dona i köket. Att plocka iordning disken.
.
Tog sin tid då barnet inte riktigt ville jobba åt det hållet som jag ville. Tror jag torkade av köksborde fem gånger. Antingen var det smörgåsen och smöret, så var det keso (som jag försökte äta) eller så var det äpplemos. Men nu är det snyggt igen.

Ska avslöja en stor händelse i mitt liv.

Ni som känner mig och följer mig på denna resa via bloggen, ni kommer att få er livs största överaskning. Hoppas ni håller er i och sitter stadigt. Jag kommer att släppa en bomb i nyhetsflödet. Är du beredd??
.
Jag har för första gången på säkert femton långa år ätit fisk. Jag tvingade mig att med öppet sinne smaka på tonfisken som jag skulle servera till barnet.
.
Döm till min förvåning när jag inser att det var helt ok. Inte så jag längtar och kommer att kasta i mig flera burkar men helt klart kommer jag äta det igen. Detta nya inslag i min kosthållning kommer helt klart att underlätta för mig i mitt liv och kosthållning.
.
Detta trodde ni aldrig. Eller?
.
.

Träning

Tog mig i kragen och körde ett litet pass idag. Kämpade på medans muffinsen stod i ugnen. Hann och bli lite klibbig men höjde inte så mkt i pulsen.

Ny sats av nyttiga muffins

Idag bakade jag en sats till av muffinsen, förra gången missade jag kanelen så den kom jag ihåg denna gång. Knepigt vad lite mindre fikon (de tog slut) och lite kanel i gjorde att de smakade annorlunda. Helt klart lika goda men annorlunda.
.
Till och med sonen gillade dem han åt hela. Annars brukar han rata en del, men inte denna goda muffins.

Fredags siffror

Det är ju fredag idag, och min våg visade dessa siffror.
.
Glad över detta för jag tog ju några smörgåsar igår och lite chips.

Promenad vid Vätterns strand

Var på marknad och mös. Jag gillar att gå omkring och kolla läget och se vad som finns.
.
När sonen väl hade somnat så tog vi en promenad vid vätten till min glädje hade jag tagit med mig kameran. Ni ska få en liten aning om vad vi såg på vår promenad.
.
Jag gillar det skarpt.
.
.
.
.
.
.
.
Jag tycker att Sverige är ett otroligt vackert land.

Hungrig och sugen

Kom hem i veckan och hittade denna.....
frestelsen var stor
.
Jag härdade ut och klarade mig.. tills idag. Då tog jag några få bitar som var kvar i en burk som jag fann på micron. Tack och lov var det några få bitar kvar ca 25g.
.
Nu är det på det igen med nya friska tag och vara tacksam att det inte var mer kvar.

Alternativ till Risifrutti

Hittade för många månader sedan ett recept på variant av risifrutti. Jag ändrade om den ytterligare och här är min variant.
.
.
.
.
Risifrutti ala Camilla
.
1 port mathavre
0,5 burk kesella ca 1,5dl
1dl onakafil
1 tsk vaniljsocker (mest för smaken)
valfri mängd bär jag tog denna gång hallon.
.
Rör ihop allt och ät.
.
Jag hade i frysa hallon för att några timmar sedan när den skulle intas ha kyld risifrutti med tinade hallon. Mums vad gott.

Träning

Tog ett styrkepass idag, skippade i och för sig knäböj då jag fortfarande har ont i knät efter att jycken fällde mig för tre veckor sedan.
.

Nyttiga muffins

Idag har jag testat ett nytt recept.
.
.
Muffins
8 st, 1 muffin = 1 mellanmål
.
2 dl proteinpulver
120 g torkade fikon ca 6 st
2 ägg
2 äggvitor
30 g sötmandel ca 30st
40 g torkat äpple
3 tsk rapsolja
1-2 tsk kanel
.
mixa proteinpulver ihop med fikonen
Vispa upp äggen.
Hacka mandel och äpplena.
Rör ihop alla ingredienserna och klicka ut i bullformar.
Grädda i 175grader i 10-15 minuter.
De passar bra att frysa in, och plocka med sig i farten.
.
Bilder kommer snart.
.
Några bilder.
Fikon och en del av proteinpulvret.
.
.

hela smeten ihop rörd.
.
.

Muffins som är på väg in i ugnen


En färdig muffin, det blev nio i denna storlek mot åtta enligt recept. Jag hoppas jag överlever detta.



Bantningsfällan...

För dig som inte kan läsa artikeln följer den nedan.
.
Gå inte i bantningsfällan.
.
Vid den här tiden på året är det många människor som gärna vill gå ner i vikt, när vinterkläderna plötsligt ska av. Så kallad jojobantning är mycket vanligt - och det sämsta sättet att gå ner i vikt. Den som går ner i vikt snabbt förlorar inte bara fett utan även muskler. Med mindre muskelmassa blir kroppens viloförbärnning lägre. Dessutom reagerar vår primitiva kropp som om den var utsatt för svält. Detta leder till att kroppens ämnesomsättning minskas -  att kroppen inte kan hantera lika stora mängder mat. Fettet kommer därför snabbt tillbaka men muskelmassan är mindre. Risken är hög för att gå upp mer i vikt än man gått ner. Korta och snbba dieter sägs ge snabba resutat, men resulöterar nästan alltid i jojobantning eftersom matvanor tar tid att ändra. Det tål att sägas igen och igen - en sund kropp får vi inte genom snabbfix utan genom konsekvent livsstil!
.
Källa Friskvåds magasinet utgiven av axelsons

Frossa...

Snart är det dags....
Nu har jag köpt svenska jordgubbar. Har redan smakat på dem och de smakade verkligen jordgubbar. Kanongott. Nu äntligen är de på intågande. Jordgubbar.
.
Vardagslyx, eller är det helglyx...

Träning vecka 20

Jag har planerat in att träna följande vecka.
.
mån: intervaller
tis: styrka
ons: vila
tor: styrka
fre: intervaller
lör: styrka
sön: styrka
.
Det är en planering som utgår att jag har insperation coh motivation att köra hårt från början. Här ska inte mjukstartas.
.
Nu är det bara upp till bevis om planeringen håller eller inte.

Gör dig kvitt dina heliga kor..

För ett tag sedan köpte jag en enormt bra bok. Detta tyckte jag tills jag kom till ett visst kapitel. Jag fattade inget jag satt som ett fån. Jag lade ifrån mig boken och så kom ursäkterna att jag ändå inte hinner att läsa boken. Vilken tur att jag lånade ut den, så nu får jag boken återberättad för mig. Jag kände genast att alla ursäkter till att inte träna är en av mina heliga kor, så jag dräpte kon och har nu tränat, i och för sig två gånger denna vecka. Och jag tränade halvhjärtat, men det är bättre än inte alls. Nu har jag just planerat in träningen för vecka 20.
.
.
En bra bok, som handlar om att vi alla gärna gömmer och ursäktar oss bakom mer eller mindre bra ursäkter/bortförklaringar.

Träning

Igår tog jag ett träningspass, det är styrka och har sitt fokus på rumpa och ben. Jag trodde att jag körde lite halvhjärtat. Fick upp pulen och blev lite svettig. Men ändå inte helt hundra procentigt pass.
.
Döm til min förvåning när jag vaknar upp idag och faktiskt känner lite träningsvärk. Nu finns det två alternativ. Ett, jag körde hårdare än vad jag trodde. Två, jag är i sämre skick än vad jag trodde. Jag tror jag fegar ut och undviker att ge min tolkning på vilket av alternativen det är.
.
Ska tilläggas att senast jag tränade regelbundet var i vecka åtta, nu är vi inne i vecka 19. Hmmm. Dags att ta tag i mitt liv igen.

Mitt favorit mellanmål

Jag har några få mellanmål som jag altinerar emellan och detta är ett av dem..
 
ett kokt ägg, keso, och äpple.
.
Mums vad gott.

Fredags siffror

Siffrorna denna fredag är...
.
Det är en siffra som är högre än för tre månader sedan då jag låg på 77,5 men det är i alla fall under 80. :)

Tacos

För ett bra tag sedan skrev jag oc bakade tacos med low carb tortilla.
.
http://omjagbarakampar.blogg.se/2012/march/tacos-med-low-carb-tortilla.html#comment
.
nu kan jag informera erom att det brödet passar utmärkt till att frysa. Någon minut i micron, sedan var det bara till att njuta.
 

Denna leksak underlättar i mitt liv.

Vill slå ett slag för en manik som underlättar för mig i mitt vardagspusslet.
.
En liten OBH Nordica äggkokare. Den tjuter högt när äggen är klara.
Passar mig utmärkt då jag annars glömmer dem.
.
Min fina OBH Nordica.

Jag har kommit på att sex ägg men med vatten i som det vore sju ägg. Då är de perfekt för mig.
Mums med ägg från frigående höns.

Kom ihåg att göra ett litet hål på den trubbiga ändan av ägget. Detta för att på den trubbiga sidan finns tydligen en liten luftbubbla som vill ut när ägget ska kokas.
.
Är du osäker kan du alltid känna efter. Den sida som är varmas är den där luften är och den sida som ska få ett litet hål.
.
Hoppas du fattar.

Favorit i repris

Åt min lunch...
.
tog en favorit i repris, den går fort och är enkel att tillaga.
.
Sötpotatis, qournbullar, lök, tomat, gurka, och gröna ärtor.
.
Allt som behövs för att jag ska få en god smakupplevelse.
jo, jag tog en lite klick med svart vin bärs gele.

På förfrågan ang jackan

Jag fick en förfrågan om min nya jacka jag skrev om.
.
Då jag absolut inte vet något om märken kan jag bara informera om att det ytters diskret står DURALITE WP, vet inte om det är ett märke eller en funktion.
.
Känner mig helt blåst, vet till exempel  ännu inte om  gore tex är ett märke eller ett matrelal eller en funktion. Bara att sambon vill ha denna/detta.
.
Så ni inser hur lite jag kan om märken och funktioner.
.
Hoppas detta gjorde dig något klokare.
.
Vidare kan jag informera om att min jacka är en herrmodel, detta för att damjackorna har en förmåga att sluta mitt på rumpan vara trång över mage och byst men konstigt nog vara lång på ärmarna. Jag måtte vara felkonstruerad.  ;)

Helgmys...

...tog lite helgmys med egentillverkad smörgåstårta.
.
Den gick fort att tillverka och det finns faktiskt fortfarande en bit kvar...
.
egen tillverkad smörgåstårta.


Den är inte alls godkänd av Olga men den var smarrigt god.
Smörgåstårta.
6 skivor formfranska
1 burk mimosasallad ca 2,5dl
1 liten burk keso
2 kokta ägg
lite majonäs.
garnering
2 kokta ägg
1 burk tång caviar
sivad ost
zucchini
några coctail tomater.
Och så var det en barn hand som ville undersöka....
vad är detta för intressant... kan man dra brödskivan?

Min nya jacka

Jag har länge längtat efter en ny jacka. Ni vet en sådan där jacka som är smidig att kasta på sig när det blåser är lite ruggit men ändå inte kallt.
.
Var på en outlet butik och hittade till min glädje denna...
Nu finns inga ursäkter för att bege mig ut när det är ruggit väder. I och för sig brukar jag inte hitta på ursäkter innan heller men nu behöver jag inte vända upp och ner på hela hushållet för att hitta en lämplig jacka.
.
Tack älskade sambo för att du köpte denna till mig.
.
.
.
Kan uppdatera er om att jag nu har provat jackan, vädret var blåsit kallt och stundtals regn eller hagel. Jackan höll mig varm och behaglig. Jag är nöjd.

Nya träningskläder.

När jag och sambon ändå var nere och skulle köpa nytt protein. Då såg jag dessa byxor...
.
De sitter väldigt tajt över lår och rumpa (till sambons gläde) Jag kände att de satt skönt. (min glädje)
.
Hoppas att vi alla blir nöjda. Tack älskade sambo för att du köpte dem till mig.
Brallorna framifrån
.
.
.
och så bakifrån

Har inhandlat nytt proteinpulver.

märker att det var länge sedan jag uppdaterade bloggen.
.
Här kommer lite vad som hände igår.
.
Proteinpulvret som finns på 4kg börjar sina så nu inhandlades det en ny burk. Har ännu inte hunnit smaka på den, så jag lovar att återkomma med min utvärdering av smaken.
Proteinpulver med blåbär vanlij smak.
.
.
Jo när jag höll på att ta kort var det en väldigt nyfiken jycke som hamna lite i förgrunden....
HMMM vad är detta för intressant...... Jo det är en hund som nosar och nyser. Denna burk var väldigt intressant.

RSS 2.0