Uppförsbacke ska bli en utförsbacke, tjoho.....

Ni som har varit med ett tag och läst min blogg, har förmodligen märkt av att jag just nu kämpar i en uppförsbacke, jag vet inte hur många gånger jag har kännt och resonerat...
.
"jag orkar inte" och tagit mig de där smörgåsarna istället för att laga mat. Eller smällt i mig kakorna som finns fanns i frysen. ( jo hälften är fortfarande kvar)
.
Men idag efter samtal med min älskade mor så sa hon det som jag så länge vet om.. framtidsvisioner. Att kämpa för att jag kommer att må bättre framöver och att se att kläderna kommer att sitta snyggare till sommaren.
.
Så dessa två plagg är de som är mest avslöjande i min garderob och som jag verkligen längtar efter att kunna använda, varje gång jag är på väg att ta mig min macka eller en kaka eller annat som inte är lämpligt för mig och min kropp då ska jag visualisera dessa plagg....
.
Önska mig lycka till..
.
Jag hoppas verkligen att detta fungerar, för jag har absolut ingen motivation eller orka att fortsätta. Vill bara skita i allt och strunta i Långsamma/ snabba kolhydrater, protein och rätt/fel fetter....
.
Men vet att jag gör mig själv en stor björntjänst om jag ger upp.  Nu hoppas jag att dessa kläder kommer att sitta riktigt snyggt på mig innan sommaren är här...

Lasange, en variant

Jag testade en lasange utan att ta i lasangeplattor.
.
Börja med att plocka fram ingredienser, på tok för mycket använde inte alls allt...
.
Med i lasangen var
600g quornfärs som bryntes och kryddades med egen taco krydda.
varva färs, keso, med zucchini, och sötpotatis.
.
In i ugnen 200grader tills potatisen känndes mjuk...
.
Det var en del saker som aldrig användes... dessa blev över och får vänta till nästa maträtt.
Detta blev över...
På tallriken såg det ut...
En annan variant på lasange utan pasta.
.
Jag gillade den kommer absolut att kunna bli en till favorit i vårat kök.

Frossa....

.
Nu äntligen....
.
Istället för att köpa mig en påse lördagsgodis köpte jag mig 500g jordgubbar.

sommarvikt

Gillas skrarpt.... :)

Träning / magsjuka

Efter att ha haft halont sedan när det just återhämtat sig la jag mig i feber, diarre och spydde. Idag kände jag mig något så när i form för att damma av det första passet jag fick av Olga. Det är ett väldigt basalt pass och kändes som det passade mig just nu. Kroppen är lite tagen av sjukdom och mentalt tror jag att minsta ansträngning så kommer jag att bli stört sjuk igen.
.
Så ett pass som jag upplever som "väcka - kroppen - till -liv" har jag nu avverkat, jo minus de övningar som krävdes hantlar då dessa ligger i det rum som sonen sov i just för tillfället. Och då sonen började dagen med att spy ner hela köksbordet antar jag att han behöver sova och vila. Hoppas nu innerligt att han slipper min magsjuka.

Mental blockering

Jag har kommit till en punkt där jag nu har nått en mental blockering. Jag har länge trott att jag vill gå ner i vikt, men omedvetet ville jag ner till mina två sjuor och så var jag nöjd.  Tror att det kan bland annat vara för att hela min garderob är anpassat efter denna vikt och storlek, om när jag nu går ner så kommer mycket att bli för stort.
.
Tog ett beslut med mig själv för några nätter sedan (mycket av mina insiket kommer när det är natt och jag sover eller ligger halvsovandes) beslutet bestod i att jag kommer att klara av sommaren, de kläderna kommer nog att sitta ok. Och till hösten om allt är för stort då ska jag få köpa mig fem olika uppsättningar så har jag att altinera emellan.
.
Sådär då har det omedvetna blivit medvetet så nu är jag redo för att se 76,någonting.
.
Jag har haft en mental blockering en omedveten önskan om att inte väga minder än mina 77kg. Den önskan hoppas jag nu ha kännt på, och kan nu släppa den och gå vidare i min resa.

Tacos med Low Carb tortilla

Sambon har pratat om tacos ett par dagar så idag så kännde jag att det var dags.
.
Men ville inte ha vanligt tortilla bröd utan testade.
.
Tacos med Low Carb Tortilla
1,5 dl sesamfrpn
0,5 dl linfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
örtsalt
250 g keso
3 ägg
.
Blanda ihop allt till en klabbig röra
.
Smeta sedan ut den på en plåt
Nu ska hela härligheten in i ugnen som har 225 grader, den ska står där inne i ca 15min
.
Då ser den ut så här...
Jag tog 1/4 del av den och var nöjd.
så var det bara till att äta och njuta till tacos.
.
Dessa går aldeles utmäkt att frysa. Kanon bra och smidigt.

BL

oj, oj, Slejman..... ute ur leken, hans mentalitet och j'vla annamma som jag har uppskattat.
.
Nu är det till att få samma "nu kör vi" känsla hos mig..
.

Varför lata sig?

Från en högst trovärdig källa på expressen finns det en lista om varför man ska träna...
.
Så nu är frågan.
.
Vad väntar du på? Sätt igång med motionen.
.
12 hälsoeffekter av att träna
.
1. Motverkar depression
2. Du blir piggare
3. Förbättrar minnet
4. Starkare hjärta
5. Bättre blodsockerbalans
6. Starkare muskler
7. Bättre sexliv
8. Starkt skelett
9. Skyddar mot cancer
10. Förbränningen ökar
.
vart 11 och tolv tog vägen.. kan vi bara spekuler i.
http://www.expressen.se/halsa/kom-i-gang-och-trana-dig-hela-10-ar-yngre/

Sjuk

magsjukan.......
spyhink och soffan här kommer jag.....

ofas

jag är just nu inne i en period där inget verkar funka som jag vill, men jag hoppas verkligen att ni allihop därute kämpar på så hoppas jag att jag snart får rätsida på min vardag.

Känsla av svullen

Jag hade en känsla av att vara lite uppkörd i magen. Kände en känsla av svullen och att inga kläder passade. Döm till min förvåning när måttbandet visade ett mått på +2cm sedan förra veckan, inte undra på att jag kände mig svullen.
.
Jag tänkte ytterligare en gång att jag ska nu få till kosten på ett bra sätt, men känner ingen inspiration till roliga maträtter, så det blir så där halvbra.
.
Ska ta och surfa runt lite och ta fram mina kokböcker, hoppas jag hittar något nytt och gott.

Sjuk

jag är fortfarande lite sjuk, halsont. Men då det har mättat av tänkte jag att om jag vaknar imogon och kan svälja utan smärta, då blir det ett träningspass efter frukost.
.
Det var två veckor sedan jag tränade senast, och det börjar faktiskt kännas.

Fuskat

i två veckor har jag nu fuskat vad det gäller mellanmål, och  kvällmål. Och givetvis ger det tydliga resultat. plus två kg.  Från 77,5 till 79,4. Det var en snabb sväng upp till 79,9 innan den landande på 79,4. tänk att behöva kliva över 80 streckat.... Nej tack... så...
.
Så idag har jag verkligen kämpat för att få till mina mål och att hålla mig borta från kakburken.
.
Nu vill det till att hålla mig på den rätta vägen annars är jag en fetis igen.

Våren är på väg

Var ute i veckan som gick, och tog mig en promenad (blev du förvånad) och till min glädje hittade jag snödroppar och krokusar. Tyvärr ingen blid, än så länge iaf.
.
Underbart, det märks även att det blir ljusare ute, vilket gör att i alla fall jag blir lättare i sinnet. Förhoppningsvis kommer träningen att bli lättare.

promenader, promenader.

Att vara ute och gå kan vara riktigt gott, denna vecka har jag tagit 11 promenader på sju dagar, jag har haft halsont och har inte kunnat träna men hann med ett pass i måndags innan jag fick ont.
.
Jag hoppas att det halsonda ger med sig så att jag kan börja träna igen, saknar det kolossalt när jag inte har möjligthet till det.
.
.

RSS 2.0