Lasagne

Vegetarisk lasagne med keso (4 port)

500 g passerade tomater

500 keso 1%1 dl röda linser

2 morötter

1 grönsaksbuljongtärning

1 gul lök

1 tsk sambal oelek

2 vitlöksklyftor

1 squash

12-14 lasagneplattor (fullkorn eller vit fiberpasta)r

10 körsbärstomater

1 tsk oregano

1 tsk basilika

150 g fetaost 10%

2 msk olja

svartpeppar

salt

o    Sätt ugnen på 225 grader

o    Skölj linserna.

o    Skala och riv morötterna, hacka lök och vitlök.

o    Skär squashen på längden med en osthyvel, så att du får långa och breda skivor. Lägg ut skivorna på ett papper och salta dem lätt.

o    Hetta upp olja i en panna och tillsätt lök, vitlök och de rivna morötterna. Stek tills löken blivit blank.

o    Tillsätt passerade tomater, buljong och linser. Låt såsen sjuda tills linserna mjuknat (cirka 10 minuter).

o    Tillsätt keso och smaka av med salt, peppar, basilika och oregano.

o    Smörj en form (25×30 cm) med olja. Täck botten av formen med lasagneplattor.

o    Täck plattorna med ett lager sås och ett lager squash.

o    Varva lasagneplattor med squash och sås avsluta med sås på toppen.

o    Halvera körsbärstomaterna och lägg på toppen av lasagnen.

o    Smula över festaost och grädda i ugnen i ca 20min.

Energi- och näringsinnehåll per portion

Energi:  537 kcal

Protein: 35,5 g (27E%)

Fett: 12,3 g (20%)

Kolhydrater: 66,7 g (53E%)

Fiber: 6,6 g

Frukt och grönt: Du får i dig 20% av rekommenderat dagligt intag (RDI) via denna måltid. RDI=500 g

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0