Lasagne
Vegetarisk lasagne med keso (4 port)
500 g passerade tomater
500 keso 1%1 dl röda linser
2 morötter
1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 squash
12-14 lasagneplattor (fullkorn eller vit fiberpasta)r
10 körsbärstomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
150 g fetaost 10%
2 msk olja
svartpeppar
salt
o Sätt ugnen på 225 grader
o Skölj linserna.
o Skala och riv morötterna, hacka lök och vitlök.
o Skär squashen på längden med en osthyvel, så att du får långa och breda skivor. Lägg ut skivorna på ett papper och salta dem lätt.
o Hetta upp olja i en panna och tillsätt lök, vitlök och de rivna morötterna. Stek tills löken blivit blank.
o Tillsätt passerade tomater, buljong och linser. Låt såsen sjuda tills linserna mjuknat (cirka 10 minuter).
o Tillsätt keso och smaka av med salt, peppar, basilika och oregano.
o Smörj en form (25×30 cm) med olja. Täck botten av formen med lasagneplattor.
o Täck plattorna med ett lager sås och ett lager squash.
o Varva lasagneplattor med squash och sås avsluta med sås på toppen.
o Halvera körsbärstomaterna och lägg på toppen av lasagnen.
o Smula över festaost och grädda i ugnen i ca 20min.
Energi- och näringsinnehåll per portion
Energi: 537 kcal
Protein: 35,5 g (27E%)
Fett: 12,3 g (20%)
Kolhydrater: 66,7 g (53E%)
Fiber: 6,6 g
Frukt och grönt: Du får i dig 20% av rekommenderat dagligt intag (RDI) via denna måltid. RDI=500 g