Morotsbiffar
Ingredienser Morotsbiffar 8 stycken, 2 port:
350 g morötter ( ca 3 st)
30 g rödlök
3 vitlöksklyftor
2 ägg
20 g riven parmesan
2 msk rapsolja
2 tsk salt med jod
110 g Keso
3 tomater
1 pkt sockerärtor, ca 110 g
o Börja med att skölja och dela sockerärtor och tomater. Lägg upp direkt på tallrikar eller i salladsskål.
o Skala och riv morötterna. Lägg i en skål.
o Finhacka vit- och rödlöken.
o Finriv parmesan.
o Blanda allt tillsammans med ägg och salt.
o Värm en panna och häll i hälften av oljan.
o Ta morotsröran med en sked och gör fyra mindre platta biffar direkt i pannan.
o Vänd dem med stekspade och stek andra sidan efter någon minut. De ska vara gyllenbruna.
o Häll i resten av oljan och stek de fyra sista biffarna i pannan.
o Servera direkt och toppa med keso.