Morotsbiffar

Min middag för dagen.
 
Mums vad de blev goda. Jag är glad att det blev en portion över. 

Ingredienser Morotsbiffar 8 stycken, 2 port: 
350 g morötter ( ca 3 st)
30 g rödlök
3 vitlöksklyftor
2 ägg
20 g riven parmesan
2 msk rapsolja
2 tsk salt med jod

110 g Keso
3 tomater
1 pkt sockerärtor, ca 110 g 

o    Börja med att skölja och dela sockerärtor och tomater. Lägg upp direkt på tallrikar eller i salladsskål.

o    Skala och riv morötterna. Lägg i en skål. 

o    Finhacka vit- och rödlöken.

o    Finriv parmesan. 

o    Blanda allt tillsammans med ägg och salt. 

o    Värm en panna och häll i hälften av oljan. 

o    Ta morotsröran med en sked och gör fyra mindre platta biffar direkt i pannan. 

o    Vänd dem med stekspade och stek andra sidan efter någon minut. De ska vara gyllenbruna. 

o    Häll i resten av oljan och stek de fyra sista biffarna i pannan.

o    Servera direkt och toppa med keso.  

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0