Veg stroganoff
Ingredienser Vegetarisk Stroganoff 4 port
3 dl bulgur ( här användes hela korn)150 g vegetarisk korv (här används Quorn middagskorv)
1 msk olja
1 msk paprikapulver
1 gul lök
1 grön paprika
1 grönsaksbuljongtärning
5 färska champinjoner
1 tsk sambal oelek
1 burk/paket passerade tomater à 500 g
1 dl matlagningsgrädde
Bönbulgur 4 port
1 burk/paket färdigkokta kidneybönor
100 gram frysta haricots verts
Gör så här
o Börja koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
o Skala och hacka lök i medelstora bitar.
o Kärna ur och hacka paprikan i bitar.
o Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och paprika tillsammans med paprikapulver.
o Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar. Låt fräsa med i pannan.
o Skär korven ( om den är för fryst, låt tina några minuter på svag värme i mikro) i små bitar eller strimlor. Låt dessa fräsa med i pannan.
o Häll över passerade tomater och tillsätt buljongtärning. Låt puttra 5-10 min på medelsvag värme.
o När bulgur är färdigkokt: Lägg i haricots verts och låt dessa värmas upp under lock i bulguren.
o Tillsätt matlagningsgrädde och sambal oelek i stroganoffen. Smaka av med salt och svartpeppar.
o När haricots verts är varma i bulgur; skölj kidneybönor och låt rinna av. Blanda i bulgur.
Servera stroganoff med bönbulgur