Veg stroganoff

 Ingredienser Vegetarisk Stroganoff 4 port


3 dl bulgur ( här användes hela korn)
150 g vegetarisk korv (här används Quorn middagskorv)
1 msk olja
1 msk paprikapulver
1 gul lök
1 grön paprika
1 grönsaksbuljongtärning
5 färska champinjoner
1 tsk sambal oelek
1 burk/paket passerade tomater à 500 g
1 dl matlagningsgrädde

Bönbulgur 4 port

1 burk/paket färdigkokta kidneybönor
100 gram frysta haricots verts

Gör så här

o    Börja koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.

o    Skala och hacka lök i medelstora bitar.

o    Kärna ur och hacka paprikan i bitar.

o    Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och paprika tillsammans med paprikapulver.

o    Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar. Låt fräsa med i pannan.

o    Skär korven ( om den är för fryst, låt tina några minuter på svag värme i mikro) i små bitar eller strimlor. Låt dessa fräsa med i pannan.

o    Häll över passerade tomater och tillsätt buljongtärning. Låt puttra 5-10 min på medelsvag värme.

o    När bulgur är färdigkokt: Lägg i haricots verts och låt dessa värmas upp under lock i bulguren.

o    Tillsätt matlagningsgrädde och sambal oelek i stroganoffen. Smaka av med salt och svartpeppar.

o    När haricots verts är varma i bulgur; skölj kidneybönor och låt rinna av. Blanda i bulgur.

Servera stroganoff med bönbulgur 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0