Mexikansk soyasoppa

Dagens lunch var.
 

Mexikansk soyasoppa ( 4 portioner )

3 msk rapsolja
1 burk soyjabönor a 450 g
1 dl matlagningsgrädde 4%
1 röd paprika 
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta 
1 grönsaksbuljongtärning 
1 burk / paket färdigkokta svarta bönor, ca 280-300 g avrunnen vikt 
6 dl vatten
1 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver

( ev tabosco till servering)
knäckebröd

 

o    Hacka gul lök fint. Dela den röda paprikan, gröp ur och hacka fint.

o    Hetta upp 3 msk rapsolja i en vid kastrull, alternativt traktörpanna på medelvärme. 

o    Fräs spiskummin och paprikapulver i oljan. Lägg i paprika och gul lök i ett par minuter, och fräs till de är blanka. Löken ska ej bli bränd! Pressa i vitlöksklyftan.

o    Lägg i soyabönorna, Rör om, låt värmas upp . 

o    Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka på medelvärme under lock i cirka 15 min.

o    Mixa soppan slät. Häll i matlagningsgrädde. Värm upp på spis igen. Späd ev med mer vatten för önskad konsistens. Soppan ska ej vara “grötig” men inte heller tunn.  Det vill säga, en ganska tjock konsistens.

o    Skölj de svarta bönorna och lägg i soppan. Låt värmas upp. 

o    Servera ev soppan med ett par droppar tabosco för mer hetta.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0